Τα Μαγικά Κουτιά

Standard

Αγαπητοί φίλοι τα μαγικά κουτιά είναι μια παραλλαγή μιας δραστηριότητας που εισήγαγε 🙂 από το εξωτερικό ο γνωστός πια Φυσικός της καρδιάς μας Νεκτάριος Τσαγλιώτης, γνωστή ως mystery boxes. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπάρχουν σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά, τα οποία περιέχουν μέσα διάφορα αντικείμενα. Ο σκοπός είναι οι ομάδες των ενηλίκων ή των ανηλίκων, να υποθέσουν μέσα από παρατήρηση, στο άκουσμα των αντικειμένων, στο σούρσιμο κτλ, τι έχει μέσα το κουτί.Οι ιδιότητες, οι παρατηρήσεις και οι υποθέσεις  καταγράφονται στο χαρτί της ομάδας. Αργότερα όλα τα πιθανά αποτελέσματα καταγράφονται στο πίνακα και ξεκινάει μια ξέφρενη κουβέντα στο τι οδήγησε σε αυτές τις υποθέσεις.

Στη δική μας εκδοχή τα κουτιά ανοίγουν ώστε να μπορούμε να αλλάζουμε το περιεχόμενο κάθε φορά και στο πίνακα μετά τη συζήτηση αποκαλύπτεται το περιεχόμενο, σε αντίθεση με το γνήσιο όπου ποτέ δε μαθαίνεις τι έχει μέσα. Τα κουτάκια είναι από το ένα ευρώ σοπ 🙂 και προορίζονταν για αποθήκευση καφέ, μπαχαρικών κ.α 🙂

Είναι ένα παιχνιδάκι που τα παιδιά λάτρεψαν σε όλη τη διάρκεια του! Τώρα η αποκάλυψη ή όχι του περιεχομένου γίνεται για πρακτικούς λόγους ώστε το παιχνίδι να ξαναπαιχτεί.   Αυτοί που δημιούργησαν τη δραστηριότητα, η οποία απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους, θεωρούν ότι η αποκάλυψη δε πρέπει να γίνεται.

One response »

  1. Mystery boxes … αλά Φουρφουράς! well-done-stuff!!! Μπράβο σας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s