Το πρώτο εστιατόριο «Παλαιολιθικής κουζίνας»

Standard

Το πρώτο εστιατόριο «Παλαιολιθικής κουζίνας» στην Ευρώπη απέκτησε το Βερολίνο. Το «Sauvage» έχει για λογότυπο έναν άνθρωπο των σπηλαίων και αυτοσυστήνεται ως εστιατόριο που χρησιμοποιεί αυστηρά και μόνο βιολογικά προϊόντα. Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του εκεί που παλαιότερα στεγαζόταν ένας οίκος ανοχής στη συνοικία του Νόικελν.

Προσφέρει πιάτα που απολάμβαναν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή, απογυμνωμένα, από επεξεργασμένα προϊόντα και σύγχρονες πρώτες ύλες. Εν ολίγοις, εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αντιθέτως τα ζυμαρικά, η ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι «απαγορευμένα».

Σύμφωνα με μελέτες, ο παλαιολιθικός άνθρωπος δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κρέατος, αλλά περιλάμβανέ στη διατροφή του μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και μούρα, τα οποία πιθανότατα λειτουργούσαν ως συμπλήρωμα για τα πλούσια σε πρωτεΐνες όσπρια. Έτσι και το «Sauvage» δεν σερβίρει πολλά πιάτα με κρέας. Κυρίως σερβίρει σαλάτες με ξηρούς καρπούς ή ελιές και ντρέσινγκ από βότανα. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας.

Advertisements

2 responses »

    • Γρασίδι και ξερό ψωμί…και το ξερό ψωμί το χρησιμοποίησα για να τονίσω την μοναδικότητα του γρασιδιού..Γιατί για ψωμί δύσκολα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s