Το κακό με το να διηγήσαι προσωπικές ιστορίες, είναι ότι κάποια στιγμή όλες αυτές θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σου! Μια προσωπική ιστορία λοιπόν , αποκάλυψε στη γυναίκα μου, πως όταν ήμουν παιδί, με δουλεύαν όλοι οικογενειακώς κάθε φορά που ζητούσα παγωτό. Παγωτό εγώ; Γιαούρτι αυτοί! Παγωτό άλλη γεύση εγώ; Γιαούρτι άλλη γεύση αυτοί. Και όλα κυλούσαν υπέροχα μέχρι που ο ξαδερφάκος μου , μου έδωσε να φάω ΠΑΓΩΤΟ! Από τότε οι απαιτήσεις μου αυξήθηκαν και το γιαούρτι πήρε τη θέση που του άξιζε! Γνωρίζοντας όλα αυτά λοιπόν η Μαρία, πήρε απόφαση να μαγειρέψει φασολάδα, ένα από τα φαγητά που είναι στην «Μακριά από μένα» λίστα. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να με παραμυθιάσει. Και τα κατάφερε, δημιουργώντας έναν απίστευτο συνδιασμό Σπετσοφάι με Φασολάδα, το φαγητό που πλέον ονομάζεται Σπετσολάδα! Ακούστε λοιπόν πως γίνεται.

Υλικά(για 4 πιάτα):

  1. 300γρ φασόλια, σχετικά μεγάλα

  2. 2 καρότα

  3. 3 κουταλάκια της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

  4. 3 κουταλάκια της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

  5. 4-5 σκελίδες σκόρδο

  6. 1-2 φύλλα δάφνης

  7. πιπέρι σε κόκκους

  8. 2 πιπεριές κόκκινες

  9. 3 πιπεριές πράσινες

  10. 1 πέταλο χωριάτικο λουκάνικο

  11. 1 κουταλάκι της σούπας αλάτι

  12. 1 κούπα τσαγιού λάδι

  13. 1 φλιτζανάκι καφέ κόκκινο κρασί

  14. 2 μικρά κρεμμύδια

  15. 450γρ ντοματάκι ψιλοκομμένο

  16. 2 κουταλιές της σούπας πελτέ

  17. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

  18. ρίγανη

  19. 1 κύβο κνορ ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φασόλια για 24 ώρες μέσα σε νερό. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, τα φασόλια μόνα τους για 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για περίπου 10λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για άλλα 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό ξεθυμάνει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά. (Το ντοματάκι το έχουμε περάσει από το μπλέντερ μαζί με τον πελτέ, πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα).  Συμπληρώνουμε και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για ακόμη μια ώρα περίπου (μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά του). Κατόπιν ελέγχουμε αν τα φασόλια μας έχουν μαλακώσει αρκετά, αν όχι προσθέτουμε νερό μέχρι να το πετύχουμε. Όταν τα φασόλια είναι πλέον μαλακά χωρίς να έχουν στεγνώσει, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, κόβουμε προαιρετικά μια ντομάτα  σε ροδέλες και την απλώνουμε από πάνω για να μη ξεροψηθούν από πάνω τα φασόλια, ενώ πάνω από τη ντομάτα ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι. Μια ωραία πρόταση είναι και το κεφαλοτύρι πάνω από τη ντομάτα(Θα έβαζα και άλλη φορά τη λέξη πάνω αλλά δε θέλω να με πείτε και υπερβολικό). Βαζουμε το ταψί στους 180 βαθμούς, σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει, για 1 ώρα περίπου ωσότου να τραβήξουν όλο το ζουμί τους.

Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή της Μαρίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s